Vår filosofi

Vid livets middagshöjd, som man brukar säga, kan Torbjörn Fernaeus konstatera att de idéer han som ung kock hade fortfarande är lika aktuella och viktiga.Jag har alltid tänkt på kvaliteten på den mat jag lagar och den miljö som den serveras i, säger Torbjörn. Det var viktigt för 30 år sedan och gäller i lika hög grad idag. Det är en av mina hörnstenar.

En annan hörnsten är att jag och mina kockar lagar all mat själva. Halvfabrikaten ser du aldrig hos oss.

En tredje hörnsten är att koppla ihop den klassiska svenska maten med alla intressanta trender som dyker upp och som berikar matvanorna och matlagningen.

En fjärde hörnsten– utmaning som ligger i upptäcka allt gott man kan laga till fast fettet så gott som är borta. Det är härligt att kunna ersätta gräddsåsen till ripan med jättegoda, nerkokta fonder.

En iakttagelse som Torbjörn Fernaeus gjort under senare år är att matlagningen blivit social. Allt fler människor lagar mat tillsammans, hemma eller i restaurangkök. Folk tycker det är kul att träffas, koppla av, dricka lite vin och laga mat. Företag bjuder ut sina kunder och jobbar tillsammans i köket, gympagänget likaså.

Det här har blivit ett nytt sätt att umgås som tilltalar mig mycket, fortsätter Torbjörn. Och den trenden kommer säkert att bestå länge!

Responsive image

Torbjörn Ferneaus, Ägare, Entreprenör, Kock, Chef

Kontakt